Didim Koyları

26 Haziran 2009 Cuma


Didim sahip olduğu deniz kadar güzel koylarada sahiptir.Birçok turist burayı sadece koyu için bile ziyaret eder.Bu koylar sayesinde Didim'de farklı bir turizm sektörü oluşmuştur.

Her yıl buraya gelen turistler işletmecilerin düzenlediği yat ve tekne turlarına katılmaktadırlar.Bu tekne ve yat turları günün erken saatlerinde başlayıp gün batana kadar sürmektedir.Bu esnada bölgedeki bir çok koy gezilir ve bazı bölgelerde yüzme molası verilir.

Yat ve teknecilikten bölgede ciddi gelir eden işletmelerde vardır.

Didim'in bu koy gezileri hem oldukça ucuz hemde oldukça eğlencelidir.Bu bahane ile bir çok koy ve güzellik görme imkanınla tanışırsınız ülkemizde bu sektör diğer ülkelere göre geri kalsada yinede ilerlemeler bulunmaktadır.

Didim'de yapılan bu turlara aileniz ile hiç korkmadan katılabilirsiniz.Güveniilir olan bu turlar size çok güzel vakit geçirmenizi sağlar.

Ayrıca yat ve teknelerdeki aktiviteler ilede eğlencenize eğlence katabilirsiniz.

Didim Hakkında

21 Haziran 2009 Pazar


Didim Aydın ilinin görülmeye değer bir tatil bölgesidir.Bölgede bulunan deniz yaz aylarında oldukça ilgi görmektedir.Bu deniz bölge turizminin temel kaynağıdır.Bölge her ne kadar tarihi açıdan gelişmiş olsada turizm tarihi gelişimi geride bırakmıştır.

Didim'e her yıl bir çok turist gelmektedir.Bu turistler Didim'den oldukça memnun ayrılmaktadır.Kendi ülkelerinde bulamadıkları güzellikleri Didim sayesinde ülkemizde bulmuşlardır.

Didim'e sadece yabancı turistler değil yerli turistlerde oldukça fazla ilgi göstermektedir.Bölgeye yakın olan tatil severler bölgeyi daha çok tercih etmektedir.Hem ulaşım koşullarının son derece gelişmiş olması hemde Didim'in güzelliği turistler için oldukça cezbecidir.

Didim'in ayrıca güzel bir tarihide bulunmaktadır.Tarihin ilk yerleşimlerinden beri düzenli yerleşimin devam ettiği Didim'de bu tarihin bıraktığı eserler yer almaktadır.

Didim'e ulaşım oldukça kolay yerli turistler genelde bölgeye kara yolu ile ulaşırlar.Fakat bu imkan yabancı turistler için olmadığından yabancı turistler hava yollarını kullanırlar.

Ayrıca hava yolunun yanında Didim'e ulaşımda deniz yoluda alternatiftir.

Bölgede bulunan konaklama ve eğlence merkezlerinde eğlenen turistler.Yaz aylarında bu bölgeyi tıklım tıklım doldurmaktadır.

Didim Ekonomisi

16 Haziran 2009 Salı


Didim'in Aydın'ın bir tatil bölgesi olduğunu belirtmiştir.Bu yüzden ekonomik faaliyetler açısından Didim'de turizm ilk başta gelmektedir.Yaz aylarında bölgeye gelen turistler bölgeye oldukça fazla miktarda döviz bırakmaktadır.Bölge halkı ise bu ekonomikkoşulları en iyi şekilde değerlendirmektedir.

Didim'deki turistlerin ihtiyaçlarını gidermek için bölgeye işletmeciler yatırım yapmaktadır.Bu yatırımlar sayesinde bölgedeki işsizlik oranıda oldukça düşmüştür.Her yıl yaz aylarında faaliyette bulunan eğlence ve konaklama merkezlerinde bir çok genç çeşitli görevlerde görev almıştır.

Ayrıca turistler bölgedeki yeme-içme , giyecek gibi ihtiyaçlarını bölgeden karşılaması bölge esnafı açısından oldukça önemlidir.

Didim Ege bölgesinde olduğu için iklim tipi olarakta Akdeniz iklim tipi gözlenmektedir.Bu iklime göre yaz ayları sıcak ve kurak kış aylrı ise ılıman ve yağışlıdır.Bu koşullar tarım içinde oldukça verimlidir.Bu şrtlar altında bölgede çeşitli meyve ve sebzeler yetişmektedir.

Bu yüzden bölgenin diğer bir ekonomik faaliyetide tarımdır.Tarım ekonomik faaliyet açısından turizmin gerisnde kalmış olsada bölgedeki tarımın gücü oldukça fazladır.

Kısaca Didim iki ekonomik faaliyete dayalıdır.Bu faaliyetlerden birinci turizm ikincisi ise tarımdır.

Didim Gece Hayatı

11 Haziran 2009 Perşembe


Didim'in turistik bir bölge olduğunu ve bu sayede bölgeye her yıl bir çok turistin geldiğini biliyoruz.Bu turistler genelde Rus ve Alman olmaktadır.Ayrıca bölgede önemli sayıda yerli turistte bulunmaktadır.Buraya gelen turistlerin genel kısmı genç sayılacak yaştadır.Bu yüzden buradaki genç turistler eğlenceleri önem vermektedir.

Didim'de bir çok genç turistin bulunması nedeniyle ortaya bir eğlence sektörü çıkmıştır.Bu potansiyelin farkına varan işletmeciler bölgeye eğlence merkezleri kurmuşlardır.

Bu eğlence merkezlerine gençler oldukça fazla ilgi göstermektedir.Gündüz sahil ve plajları dolduran gençler geceleri ise bar disco gibi eğlence merkezlerine akın ederler.

Didim'de gece saatlerinde başlayan gece hayatı günün ilk ışıklarına kadar sürer.Bölgedeki bir çok parti yerli ve yabancı bir çok turistin ilgisini çeker.

Ayrıca Didim eğlence açısından oldukça gelişmiştir.Bölgede bir çok önemli eğlence merkezi bulunmaktadır.Lüks sayılabilecek bir çok eğlence faaliyeti bulunan Didim'de eğlence önceliklidir.

Eğlence Didim'in turizmi açısından oldukça önemli olup bölgeye katkısıda oldukça fazladır.

Didim Nüfusu

6 Haziran 2009 Cumartesi


Didim nüfus bakımından oldukça değişken bir nüfusa sahiptir.Didim bir turistik bölge olduğundan yaz aylarında bölgeye gelen turistler ile nufüs oldukça artmaktadır.

Didim'de sürekli olarak yaz ve kış aylarında yaşayanların sayısı oldukça azdır.Fakat tatil sezonun açılması ile bölgeyi ziyarete gelen bir çok turistin sayesinde nüfus hızlıca artmaktad ve yazın ortasında en kalabalık seviyeye ulaşmaktadır.

Ayrıca Didim'in 2000 yılı yerel seçimleri resmi rakamlarla nüfusu şu şekildedir.

Merker Nufusü ; 25699

Köyleri; 11696

Didim'de nufüs eski yıllara göre hala artsada dağınık nüfus yapısı hala sürmektedir.