Didim Ulaşım

6 Kasım 2009 Cuma


Didim'e karayolu ile ulaşmak için: İzmir ve Aydından gelen ziyaretçiler için seyahat acentaları aracılığı ile gün içinde otobüsler kalkıyor. İzmir'den Didim'e ulaşmak için
bir saatlik bir otobüs yolculuğu yapılması gerekiyor. Aydından ise bir saatlik bir sürede ulaşabilirsiniz. Otogar zabıta telefonu (+90 256) 811 02 20

Havayolu ile ulaşmak için İzmir Hava Limanından Didim merkezine yüzkırk kilometre mesafe ile ulaşılabilir. Bodrum hava limanından 70 km mesafe ile ulaşılır. Havaalanından çeşitli vasıtalarla(taksi, dolmuş ve otobüsler) gidebilirsiniz.
Bodrum Hava Limanı((tel: 90 252) 523 01 01), İzmir Hava Limanı(tel (+90 232) 274 24 24 )

Denizyolu ile ulaşmak için yaz boyunca feribot seferleri yapılıyor. Yunan adaları rodos seferleri de var. Bodrum Feribot Acentesi (Tel+90 252) 316 08 82), Bodrum Express Deniz Otobüsü((+90 252) 316 10 87)
Didim'e İstanbuldan otobüsle yedi saatte İzmir iki saatte, İzmir'e iki saatte, Ankara'ya beş saat uzaklıkla ulaşılır.

Yenihisar

4 Kasım 2009 Çarşamba

Didyma kentinin sahil kısmında ilerleme kaydeden bölge bugün oldukça gelişmiş durumda. İç ve dış turizmde gelişme göstermiştir. Deniz sporlarına uygun olan Akbükü sonradan gelişme göstermiş turistik mekanlardan. İnsanların en çok rağbet gösterdiği plajı bugünde çekici. Tatilinizi sadece denizle kumla değil kültür turizmi ile de geçirmek isterseniz eğer bölge çok uygun. Tarihi yerleri arasında Theikhiousa antik kenti, Prıene, Didymaıon, Miletos bulunuyor. Antik kenti gezmeye Türkiye ve dünyadan birçok ziyaretçi topluyor.

Didim'in özellikleri

Didim Özellikle son yıllarda hızla gelişen bir turistik bölgedir. Dünya üzerinde dikkat çeken ender yerlerden biridir. Plajı, denizi ile oldukça çekici yerlerden. Bölge düz bir alanda kurulduğu için belediyenin heryerde rahat ve verimli çalışmasını sağlıyor. En çok avantajlı kılan yanlarından biri de uygun emlak edinme imkanının olmasıdır. Tarihi kalıntılarıda bulunuyor ve büyük şehirlerden gelen insanlar burada yazlık sahibi olmak çaba gösteriyor. 1991 yılında çevresinde ege denizi, Akbük körfezi, bafa gölü, menderes nehri bir yarımada şeklindedir. Daha önceki dönemlerde " ye ronda -yoran " adını kullanmış. Tarihinden kalma altınkumu Apollon tapınağı önemli kalıntılardan.